Medische Commissie


De medische commissie bestaat sinds 1987 uit vrijwilligers met deskundigheid op het gebied van sportmedische zorg. De commissie houdt zich bezig met het opstellen en bewaken van het verenigingsbeleid op het gebied van sportmedische zaken. De voorzitter van de commissie heeft zitting in het algemeen bestuur van Altis.

De medische commissie van Altis biedt de volgende diensten aan de leden:

  1. Blessurespreekuur
  2. Blessurehersteltrainingen
  3. Reanimatie en AED trainingen voor trainers en andere belanghebbenden
  4. Het beantwoorden van vragen 
  5. Het organiseren van informatie avonden, o.a EHBSO
  6. Fitchecks 
  7. Informatieve artikelen in clubblad en nieuwsbrief
  8. Opstellen van beleid omtrent gezondheid en veiligheid binnen de vereniging

Sportkeuring
Altis adviseert  alle leden om eens in de 2 a 3 jaar een sportmedisch onderzoek te laten uitvoeren met minimaal een inspanningstest met hartfilmpje.

Voor een sportmedisch onderzoek kunt u zonder verwijzing terecht bij elk sportmedisch adviescentrum (SMA). Voor specialisatie hardlopen: www.SMAMiddenNederland.nl

Blessurespreekuur en blessurehersteltraining
Voor Altis leden is er een gratis blessurespreekuur. Dit spreekuur wordt gedaan door zeer ervaren sportfysiotherapeuten van de fysiotherapieprakijken Fyzie (www.fyzie.nl) en de Geerenstein groep (www.spcgeerestein.nl). Het spreekuur is op maandagavond tussen 19:00 en 20:00 in de massageruimte, voor de kleedruimtes van het clubgebouw. Meldt u aan via mail medischecommissie@altis.nl of bel 06-40736971.

Blessure hersteltrainingen
Wilt u deelnemen aan de blessurehersteltraining, meldt u dan aan via mail medischecommissie@altis.nl . Deze blessurehersteltraining wordt gegeven op maandag  van19:00 –20.00 uur, op de atletiekbaan en is bedoelt voor geblesseerde lopers of lopers die na een blessure onder begeleiding de training willen opbouwen

Massage
Wekelijks op dinsdag- en donderdagavond zijn er mogelijkheden om u tegen vergoeding te laten masseren door NGS gediplomeerde sportmasseurs. Voor aanmelding of meer informatie kunt u bellen met de sportmasseurs (telefoonnummers in het clubblad). De sportmasseurs zijn ook aanwezig bij diverse grote en kleinere evenementen. 

Fitcheck
Het fitcheck-team kan ingezet worden bij de start van nieuwe loopgroepen of op aanvraag. Wilt u meer weten over de fitcheck, mail naar medischecommissie@altis.nl.

Telefoonnummers en adressen van masseurs en de voorzitter van de medische commissie kunt u vinden in het clubblad.

Atletiekbaan Schothorst
Schothorsterlaan 78
3822 NB Amersfoort

Telefoonnummer:
(033) 480 1961

Klaverblad Verzekeringen  Runnerworld 
BDU/De Stad Amersfoort Reto Cruyff foundation