Informatie


             
(foto: J. Sassen)                                                                            (foto: V. Cleij)

 
Nordic walking voor iedereen.
Nordic Walking is een sport die de laatste jaren erg in opkomst is. In Finland is het sport nummer 1; in Duitsland al sport nummer 2. Het lopen met ‘poles’ (stokken) vergt net een beetje meer energie en is daardoor wat pittiger dan wandelen. Wie de techniek goed beheerst, gebruikt meer spieren. Met name rug en schouders worden extra belast. Nordic Walking is geschikt voor iedereen die over een normale basisconditie beschikt (de techniek van deze sport krijg je aangereikt). De wekelijkse training bestaat uit een warming-up, een wandeling en een cooling-down. Afwisselend zijn de trainingen gericht op duurloop, conditie of techniekverbetering. Een training duurt anderhalf uur. Bij voldoende aanmeldingen wordt een speciale cursus Nordic Walking techniek gegeven.
 
Nordic Walking bij Altis
Nordic Walking is sinds een paar jaar een vast onderdeel van het loopaanbod van Altis. Als groep begonnen met slechts zes lopers, is de groep inmiddels uitgegroeid tot dertig! Het lopen in een groep heeft alleen maar voordelen: het stimuleert om te gaan (ook als de weersomstandigheden niet meewerken); er is begeleding door goed opgeleide trainers (gecertificeerd door de Atletiek Unie); je loopt over diverse mooie routes; je maakt makkelijk nieuwe kennissen; je kunt niet verdwalen; het is veilig en je kunt ook nog eens deelnemen aan alle algemene Altis clubactiviteiten. En dat alles voor een klein bedrag.
 
Meedoen
Natuurlijk kun je eerst een tijdje uitproberen of Nordic Walking iets voor jou is. Na vier keer proeflopen beslis je pas of je lid wilt worden. Heb je nog geen ‘poles’? Dat is geen probleem: je krijgt ze te leen. Verder heb je niets anders nodig dan goed schoeisel en gemakkelijke kleding. Neem vooraf even contact op met Anja van de Beek (trainer). Haar telefoonnummer is 033-4809334. Of stuur een email aan hpbeek1959@kpnmail.nl.
 
De training
Iedere zaterdag om 09.00 uur begint de training vanaf Sportlokaal De Bokkeduinen aan de Soesterweg. De training gaat altijd door; ook tijdens de vakanties. Alleen op de bekende feestdagen is er geen training. En regent het vaak? Dat valt reuze mee!
 

 (foto: W. Jansen)
Tot slot
De groep Nordic Walkers - meest vrouwen- is erg gezellig. Ieder jaar worden er enkele activiteiten georganiseerd zoals een wandeling van een hele dag, inclusief uitgebreid koffiedrinken en/of lunchen. Nordic Walking bij Altis is goed voor je. Op  deze pagina's kan je alles lezen over de jaarlijkse kosten en lidmaatschap van Nordic Walking bij Altis. Aarzel niet langer en meld je aan. Klik hier!

Trainer
Anja van de Beek
T. 033-4809334
 
Training
Iedere zaterdag 09.00 uur
Sportlokaal De Bokkeduinen aan de Soesterweg
Warming-up, wandeling, cooling-down.
Afwisselend duurloop, conditie- of techniekgericht
Door Anja van de Beek
 
Evenemenenten
Jaarlijks een langere wandeling 
Loopevenementen in wisselende samenstelling (i.c.m. sportief-wandelaars)
Atletiekbaan Schothorst
Schothorsterlaan 78
3822 NB Amersfoort

Telefoonnummer:
(033) 480 1961

Klaverblad Verzekeringen  Runnerworld 
BDU/De Stad Amersfoort Reto Cruyff foundation