Informatie recreanten


Recreanten
Altis heeft een grote groep recreanten of prestatielopers: ongeveer 500. Het belangrijkste doel van recreatieve atletiek is het op een gezellige en enthousiaste manier, onder deskundige begeleiding, bezig zijn met de loop- en wandelsport. Voor iedereen geldt dat het sociale aspect en het loopplezier een grote rol speelt.

Bij de recreanten onderscheiden we een aantal vormen van recreatieve atletiek:

•  Loopgroepen
•  Bewegen voor ouderen
•  Loopgroep voor jongeren

Loopgroepen
Er zijn meerdere groepen op verschillende niveaus: van beginners zonder loopervaring tot en met langeafstandlopers. Afstanden waarvoor getraind wordt, kunnen variëren van een paar kilometer tot een marathon. Veel van deze lopers doen ook mee aan prestatie- / trimlopen en aan wedstrijden op de weg en in het bos.

Op diverse dagen wordt er onder gediplomeerde leiding getraind voor alle niveaus. In de winter wordt er naast baantraining ook bostraining gegeven.

De drukste avonden op de baan zijn de maandag- en donderdagavond. Op die avonden trainen naast de wedstrijdatleten ook vele recreanten op de baan.

De zaterdagmorgen staat garant voor een flink aantal lopers in bos Birkhoven aan de rand van Amersfoort.
Er wordt gestart vanaf Sportlokaal De Bokkeduinen op het Sportpark Bokkeduinen aan de Soesterweg.

Er zijn twee kleedruimtes met douches beschikbaar. In de ruime kantine kan na afloop koffie of thee gedronken worden.
Vanaf 8.45 uur zijn er diverse trainingsgroepen actief.

Op zaterdag tussen 8.00 tot 9.00 uur is er ook een loopgroep actief. Deze groep start vanaf Don Bosco aan de Dodeweg te Leusden. De groep richt zich op beginnende en gevorderde lopers.

Bewegen voor ouderen
Deze vorm van atletiek is gericht op lopers die ouder zijn dan 55 jaar. Het gaat bij deze trainingen vooral om het plezier in bewegen en de sociale contacten.

Loopgroepen voor jongeren
Sinds 2009 is er ook een loopgroep voor jongeren van 13 t/m 17 jaar, deze loopt op de donderagavond van 19:00 tot 20:30 uur.

Zie ook onze folder.


Lid worden? Klik hier!

Atletiekbaan Schothorst
Schothorsterlaan 78
3822 NB Amersfoort

Telefoonnummer:
(033) 480 1961

Klaverblad Verzekeringen  Runnerworld 
BDU/De Stad Amersfoort Reto Cruyff foundation