Informatie


Wat is Sportief wandelen?

Sportief wandelen is anderhalf uur lekker bewegen in de buitenlucht, in groepsverband en met een ervaren trainer. Behalve uit (stevig) wandelen bestaat deze groepstraining uit een warming-up, oefeningen om de wandeltechniek te verbeteren en een cooling-down. Sportief wandelen is een gezellige manier om conditie op te bouwen, zeker als je een tijdje niet aan sport hebt gedaan.

Waarom Sportief wandelen bij Altis?
Altis is al in 2000 gestart met Sportief wandelen, niet lang nadat deze sportieve variant ontwikkeld is door onder andere de Hartstichting en Gerard Nijboer. Nu is het een bloeiende tak van Altis met een nog steeds groeiend ledenbestand. Dat is ook logisch, want Sportief wandelen heeft alleen maar voordelen:

• je kunt driemaal in de week trainen voor een relatief kleine bijdrage;
• je hebt er weinig voor nodig: alleen goed schoeisel en gemakkelijke kleding;
• je kunt altijd instappen, want de trainer houdt rekening met verschil in tempo en uithoudingsvermogen;
• je doet heel gemakkelijk nieuwe kennissen op;
• je bent verzekerd van een afwisselende route zonder ooit de weg kwijt te raken.

Altis heeft een zeer enthousiaste groep trainers Sportief wandelen. Zij organiseren regelmatig extra activiteiten, zoals de maandelijkse langere wandeling , groepsdeelname aan wandelevenementen, en wandelingen van 10-20 km in fraaie natuurgebieden. Om te zien dat je conditie ook daadwerkelijk beter wordt, kun je deelnemen aan de halfjaarlijkse testloop. Daarnaast doet de Sportief wandelgroep ook mee aan algemene Altis-activiteiten, zoals de Happy New Year Fun Run en de Estafettebrunchloop.

Dankzij de goede organisatie van de trainers gaat de vaste training altijd door, ook in vakanties. Alleen niet op feestdagen. En het zal je verbazen hoe zelden het regent tijdens de training!

Meedoen?
Als je wilt uitproberen of Sportief wandelen iets voor je is, kun je een maand gratis meetrainen. Meld je op zaterdag even voor 9.00 uur bij Sportlokaal De Bokkeduinen aan de Soesterweg, of op woensdag bij de Atletiekbaan aan de Schothorsterlaan (zie: Contact en route). Loop je liever 's avonds, dan kun je op maandag om 19.30 uur wandelen vanaf de Atletiekbaan.
Neem contact op met een van de trainers als je eerst meer wilt weten of als je twijfelt of je beginconditie voldoende is om te kunnen starten.

Kosten
Op deze pagina's kan je alles lezen over de jaarlijkse kosten en lidmaatschap van Sportief wandelen bij Altis. Veel Sportief wandelaars zijn daarnaast via Altis lid van de Sticht-Gooise Wandelsport Bond: voor een klein bedrag per jaar ontvang je het bondsblad Voetnoten van de NWB met wandelevenementenoverzicht en leuke wandelingen. Met de wandelpas krijg je bovendien korting bij georganiseerde wandelingen van de NWB.
 

Atletiekbaan Schothorst
Schothorsterlaan 78
3822 NB Amersfoort

Telefoonnummer:
(033) 480 1961

Klaverblad Verzekeringen  Runnerworld 
BDU/De Stad Amersfoort Reto Cruyff foundation