Evenementen


Jaarlijks organiseert AV Altis, naast al haar baanwedstrijden, een viertal grote evenementen die grote bekendheid hebben en een breed deelnemersveld weten aan te trekken. Bekijk via onderstaande links alles over deze wedstrijden en laat je inspireren voor je volgende doelen.

Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross

De Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross is één van de mooiere crossen van Nederland. Met name door het geaccidenteerde, heuvelachtige parcours. De Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross is een kuitenbijter eerste klas! De ultieme uitdaging voor iedere crosser. Voor zowel de recreant als voor de wedstrijdloper. Op zondag 29 januari 2017 wordt voor de 26e keer deze populaire cross georganiseerd.

Klaverblad Verzekeringen Hooglandse Dorpsloop

Op woensdag 17 mei 2017 organiseert AV Altis voor de 33e keer de Klaverblad Verzekeringen Hooglandse Dorpsloop. Dit evenement staat vooral bekend om zijn scholierenloop over bijna 1.200m met dit jaar ruim 600 scholieren. De 7 basisscholen van Hoogland strijden ieder jaar weer om de hoogste eer. Leerlingen van De Dubbelster, De Bieshaar, De Langenoord, De Biezen, De Berkenschool, De Kosmos en De Horizon strijden tot de finish om een jaar lang de titel van snelste Hooglander te mogen dragen. Wie heeft er dit jaar de langste adem? Tot ziens in mei 2017!

Keistad Meerkampen

De Keistad Meerkampen is een jaarlijks terugkerend evenement, gericht op een zo breed mogelijke doelgroep binnen de atletiek en specifiek de meerkampliefhebbers. Een echt evenement voor en door atleten. Met atleten uit het hele land en buitenland weet AV Altis keer op keer een goede startlijst te creëren. Het laatste weekend van augustus is een ideale gelegenheid voor een laatste meerkamp tijdens het zomerseizoen. De Keistad Meerkampen weten elk jaar weer hoge ogen te gooien met top-10 uitslagen in nationale ranglijsten. De dertiende editie van de Keistad Meerkampen wordt gehouden in het weekend van 26 augustus en 27 augustus 2017.

Kok Wooncenter Halve van Hoogland

De voorbereidingen voor de 39e editie, zondag 17 september 2017, van de Kok Wooncenter Halve van Hoogland zijn in volle gang. In 2016 waren er wederom veel enthousiaste deelnemers aanwezig bij het grootste evenement van Altis. Het programma bestaat uit de kidsrun, een 5 en 10 kilometer en natuurlijk de populaire halve marathon.

StartbaanRun

Met ingang van 2017 is de StartbaanRun een jaarlijks terugkerend evenement voor en goed doel. Er wordt gelopen over de 50 meter brede startbanen van de voormalige vliegbasis Soesterberg en en de mooie natuur van landgoed de Palz. Iedereen maakt kans op een zweefvliegvlucht over het parcours. Daar wil je bij zijn. Kom op zondag 5 november 2017 naar StartbaanRun te Soesterberg.

Atletiekbaan Schothorst
Schothorsterlaan 78
3822 NB Amersfoort

Telefoonnummer:
(033) 480 1961

Klaverblad Verzekeringen  Runnerworld 
BDU/De Stad Amersfoort Reto Cruyff foundation